La Fabrica restaurant en bierbar in Soho, Malaga

La Fábrica. Een Grand Café in Malaga

Je ziet het niet zo vaak in Málaga, een Grand Café, zoals wij ze kennen maar daar is vandaag verandering in gekomen.
In de leuke, opkomende wijk SOHO, in het hartje van de stad, heeft de Spaanse brouwerij Cruzcampo een enorme bar geopend met de passende naam La Fábrica.
We hebben het hier over een 1100m2 grote ruimte waar bier vanzelfsprekend de hoofdrol speelt. Er passen maar liefst 450 mensen in het pand, zo schreef de krant en daar wilden we meer van weten dus namen we een kijkje.

Het was verbluffend om te zien hoe druk het was en nog mooier was het om te mogen constateren dat het personeel al helemaal op z’n plek leek. Lekkere vlotte en professionele bediening. Ik hou er van.

La Fábrica. Een Grand Café in Malaga in de wijk Soho

Een kleine bierbrouwerij in het hart van Málaga

Knap ook van de architect om de ruimte dusdanig in te richten dat het geheel toch heel erg gezellig en knus oogt. Veel hout en vlammend rode elementen voeren de boventoon en achter de enorme bar hangen glanzende, roestvrijstalen tanks want 300m2 van de ruimte wordt gebruikt om zelf, op kleine schaal, zeven soorten bier te brouwen.

La Fábrica voert een tevens een kleine menukaart met zorgvuldig uitgezochte tapas en kleine gerechten en je kunt er ook nog eens buiten op het overdekte terras zitten. Al met al een lekkere en moderne plek om een paar uurtjes door te brengen in goed gezelschap.

Adres: Trinidad Grund 29 Málaga

Menukaart-restaurant La Fabrica Malaga Soho.

 

Restaurants in Malaga – Vegetarisch

Echt, het is hier in het zonnige zuiden van Spanje helemaal niet ingewikkeld om vegetarisch te eten. Malaga is een stad aan de zee dus het is natuurlijk logisch dat je in ieder restaurant vis op de kaart zult vinden. Vooral de sardientjes, de dorades en tonijn zijn razend populair hier aan de kust. Voor vleeseters wordt het hier in Malaga inmiddels ook een echt walhalla want er komen meer en meer goede grill restaurants bij.
Maar wat als je nu vegetarisch wilt eten? Ik kan je gerust stellen. Er zijn een paar prima restaurants te vinden in het centrum van de stad en ze worden allemaal even graag bezocht. Klik hieronder maar op de link voor meer informatie.
Vegetarische restaurants in Malaga

Dat is alvast een beginnetje, nietwaar? Maar ook in de reguliere restaurants zie ik dat er steeds meer aanbod aan vegetarische en zelfs veganistische gerechten aangeboden worden en dat is handig. Vooral als je gezelschap bestaat uit zowel vegetariërs als vlees- en viseters. Meestal vind je buiten het restaurant wel ergens een menukaart zodat je je alvast een beetje kan oriënteren.

Wat heel handig kan zijn is een bezoekje brengen aan een van de vele typische tapas-restaurants of barretjes. Meestal is er een ruime selectie aan vegetarische tapas te vinden en het is nog eens heel erg gezellig eten ook.

Vegetarisch Malaga

Vegetarisch eten in Malaga – Tapas

Om je een stukje op weg te helpen, heb ik hieronder de meest bekende vegetarische tapas voor je op een rijtje gezet.

Aceitunas – olijven
Pan con aioli – brood met Spaanse knoflooksaus
Pan tomate – brood met knoflook en tomaat
Queso de cabra o oveja – Spaanse geiten- of schapenkaas
Berenjenas con miel – plakjes gefrituurde aubergine met rietsuikerstroop
Croquettas – Spaanse kroketjes met bijvoorbeeld spinazie (espinacas) of champignons (setas)
Pimientos del padron – gebakken pittige kleine pepertjes
Setas al ajillo – Gebakken paddestoelen met knoflook
Gazpacho – de bekende Spaanse koude tomatensoep
Tortilla – warme of koude aardappeltaart (met of zonder ui)
Patatas bravas – gebakken aardappeltjes met een pittig sausje

Bestel hier de reisgids voor de stad Malaga 

La Recova – Restaurants in Malaga

Is het een winkeltje? Is het een restaurant?
Nog niet zo lang geleden wandelde ik in het centrum van Malaga door de wijk ‘Entorno Thyssen’ en liep daar zomaar tegen dit pareltje aan.
Van de buitenkant gezien lijkt het op een brocante winkeltje waar van alles te koop is (en dat is ook zo) maar toen ik er naar binnen ging, liep ik regelrecht tegen een bar met zes houten tafeltjes aan. Een vrolijke ober liep driftig af en aan met koffie en ontbijtspulletjes en ik begreep er helemaal niets van. Een winkel en een restaurant in één? Hoe zat dat nou?
Bij navraag bleek dat La Recova inderdaad een oergezellig winkeltje is maar hier, in deze zelfde ruimte, wordt tevens het beste ontbijt van Malaga geserveerd. De inwoners van Malaga zijn het er allemaal over eens. Ontbijten doe je hier in La Recova. Bovendien kan je hier ook terecht voor een uitgebreide lunch of vroeg diner. De kaart is klein maar het is toch beslist de moeite waard.
Van Tripadvisor krijgt La Recova vijf sterren dus dat zegt toch wel iets, nietwaar?

La Recova – Restaurants in Malaga

Adres: Pasaje Nuestra Señora de los Dolores de San Juan 5
Openingstijden: Ma – Vr. 9.30 tot 13.30 en 17.00 tot 20 30 – Zat: 10.00- 14.00