Semana Santa in Malaga

Semana Santa Malaga

Semana Santa in Malaga. De heilige week voor Pasen.

Malaga staat bekend om zijn zeer uitgebreide paasprocessies; de Semana Santa.
Tijdens deze vele processies waarin boete gedaan wordt, loopt er een groot aantal verschillende broederschappen mee die vaak enorme en loodzware draagbaren met zich meetorsen.

Op deze zogenaamde ‘tronos’ pronken complete altaren met heiligenbeelden, uitbundig versierd met kaarsen en bloemen. Sommige ‘tronos’ zijn zo zwaar dat er honderden dragers voor nodig zijn.
De processies zijn gedurende de hele week te bewonderen. Zelfs ‘s nachts wordt er vaak nog gelopen.
Er vinden verschillende processies tegelijkertijd plaats in meerdere wijken en sommigen duren wel tot vijf uur lang.
De gelovige ‘Malagueños’ slaan menig kruisje, je hoort de muziek, ruikt de wierook, de vele balkons puilen uit van de toeschouwers en de straten zien zwart van de mensen.

Je begrijpt dat hier een enorme organisatie aan vooraf gaat en of je er nu van houdt of niet: je móet het wel bewonderen. De processies zijn ronduit ‘impresionante’ en zorgen voor menig kippenvelmoment. Bemachtig een duidelijk programma en reserveer je hotel, om teleurstelling te voorkomen, ver vooruit.

informatie-gids-semana-santa-malaga

GOED NIEUWS

Malaga-kenner Sander Klomp woont al jaren in deze mooie stad en zijn specialiteit is…. Ja, je raadt het al; de Semana Santa.
Het is enorm ingewikkeld om als buitenstaander te begrijpen hoe deze Heilige week verloopt. Mensen lopen zich massaal verloren, weten niet precies waar ze nu moeten zijn op welke dag en op welke tijd en dat is eeuwig zonde.
Om deze reden heeft Sander besloten een uitgebreid en ‘up to date’ e-Book uit te geven met hierin werkelijk álle informatie die je je maar wensen kan.
Dag voor dag neemt hij je aan de hand mee door de stad Malaga, krijg je tevens uitleg over de verschillende broederschappen, vele andere historische feiten en belangrijke wetenswaardigheden.
Vanaf nu hoef je dus niets meer te missen en ik kan jullie het e-Book van harte aanbevelen. Prijs: 6,50

Geïnteresseerd? Bestel hier je e-Book voor de Semana Santa in Malaga.