Mercado de la Merced. Culi markt in Malaga

Mercado de la Merced Malaga

Mercado de la Merced Malaga is een dagmarkt in de wijk Merced waar de inwoners van Malaga hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Bij de kraampjes worden voornamelijk vis, vlees, groenten en fruit verkocht.
Sinds 2015 zijn hier maar liefst 30 kraampjes bijgekomen waar leuke culinaire hapjes verkocht worden en ook kan je er terecht voor een goed glas wijn of bier.
Overal staan tafeltjes opgesteld en de bedoeling is dat je gewoon iets lekkers uitkiest bij een van de kraampjes en het vervolgens aan een tafeltje opeet.
Er is van alles te vinden. De beroemde wijntaveerne, Antigua Casa de Guardia staat er met een kraampje, er is een grote afdeling met Spaanse hammen, je kunt er belegde broodjes halen of een vlees- of vis-spiesje eten. Er zijn kraampjes waar je terecht kan voor lekkere kazen, culinaire kroketjes, entrecotes van de grill of sappige, gevulde olijven. Het zijn voornamelijk Spaanse gerechtjes die je hier vinden zult maar toch vind je er ook een sushi kraampje en er is zelfs een Nederlander aanwezig. Hij maakt poffertjes, stroopwafels en zoete nagerechten.
Heel grappig om te zien hoe juist deze kraam veel Spanjaarden trekt.

Mercado de la Merced Malaga vind je aan het einde van het bekende plein Plaza de la Merced in het centrum van de stad.

De versmarkt is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 8.00 tot 14.00 en soms tot 15.00 uur.
De culinaire kraampjes openen  hun deuren om 11.00 uur.
Sluitingstijden: zondag t/m woensdag om 00.00 uur, donderdag om 01.00 uur en vrijdag en zaterdag om 02.00 uur. Zondag tot 20.00 uur. 

Geplaatst in Eten en uitgaan, Leuk om te doen en getagd met , , .