Romeins theater Malaga

Romeins theater Malaga

Romeins theater Malaga
Adres: Calle Alcazabilla 8
Openingstijden: 9.00-20.30 uur. In okt t/m april tot 19.00 uur. Maandag gesloten.
Entree: gratis

Het Romeins theater ligt aan de voet van de vesting Alcazaba en is per toeval ontdekt in 1951 toen men bezig was met de renovatie van de bibliotheek en het gemeentelijk archief. Het theater dateert uit de eerste eeuw voor Christus en is gebruikt tot de derde eeuw. Pas in de jaren zestig is men begonnen met het renoveren en archiveren en al met al is men hier zo’n dertig jaar mee bezig geweest.
Een deel van het theater bleek verscholen te liggen onder de voet van de berg ‘Gibralfaro’ en een ander deel onder de bibliotheek en het stadsarchief. Omdat deze gebouwen in de weg stonden bij de blootlegging van het theater werd besloten ze af te breken. In 2011 werden de werkzaamheden voltooid.
Ondanks het feit dat het openluchttheater niet helemaal compleet is omdat de Moren, die later de macht overnamen, delen gebruikt hebben om de erboven gelegen vesting ‘Alcazaba’ te bouwen, zijn de halfronde tribunes met stenen banken en het podium nog goed herkenbaar.

Naast het Romeins theater vind je een kleine expositieruimte (Centro de Interpretación) waar met behulp van audiovisuele beelden wordt uitgelegd hoe de Romeinen hier in die tijd leefden.
In het theater zelf worden in de zomer diverse voorstellingen en concerten gegeven. De locatie en bijbehorende sfeer lenen zich hier natuurlijk uitstekend voor. Werp ook even een blik in de glazen piramide die naast het Romeins theater staat. Hier bevindt zich een ruimte waar vroeger vis werd geconserveerd. Het Romeins theater mag je niet overslaan tijdens je stedentrip Malaga.

Bestel hier je Malaga reisgids

Malaga reisgids