Markt Mercado Salamanca in Malaga

Markt mercado Salamanca in Malaga

Calle San Bartolome 1
Openingstijden: ma t/m za: 8.00-14.00 uur.

De bijna honderd jaar oude ‘Mercado de Salamanca’, gelegen in de wijk ‘El Molinillo’, is beduidend kleiner en minder bekend dan zijn grote broer, de ‘Mercado Atarazanas’ maar beslist een bezoekje waard en je loopt er vanuit het centrum binnen tien minuten naartoe.
Dompel je onder in het Spaanse leven van alledag op deze overdekte en oergezellige markt.
Opvallend is de uitbundige neo-mudejarstijl waarin dit gebouw is opgetrokken.
Aan de hand van de kunstig ingelegde tegeltjes aan de poort bij de ingang kun je afleiden welke producten er worden verkocht. Vanzelfsprekend hebben we het hier over de hoofdingrediënten voor het bereiden van een maaltijd: vis, vlees en groenten.

Markt Mercado Salamanca in Malaga

Het zal geen verrassing zijn dat ook hier de visafdeling de hoofdrol speelt. De vis wordt vers aangeleverd, onder je ogen verwerkt en vervolgens weer razendsnel verkocht.
De markt is zeer populair bij de bewoners van de wijk en in alle rust wordt er tijd gemaakt voor een praatje met elkaar. Spaanser kun je het eigenlijk niet krijgen.
Veel toeristen zul je er namelijk niet vinden. Het is een echte buurtmarkt maar dat maakt het nu juist weer zo onweerstaanbaar.
Op maandag zijn er veel viskraampjes gesloten. Op zondag wordt er niet gevist dus wordt er de volgende dag dus ook niets aangeleverd. Grappig om te zien hoe druk het op dinsdag weer is bij de kraampjes.
De inwoners van Malaga zijn blijkbaar dol op hun verse visjes die bijna direct uit zee al op hun borden belanden.