Baños del Carmen Malaga

Banos del Carmen restaurant Malaga

 

Baños del Carmen Malaga
Paseo Maritimo Pablo Ruiz Picasso

Ten oosten van Málaga centrum en pal aan zee ligt het ‘Baños del Carmen’, aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd als kuuroord en badplaats voor de welgestelden.
Inmiddels is deze historische plek duidelijk in verval geraakt en de meningen over de voormalige elite badplaats met zijn tennisbanen, luxe camping en strandpaviljoen, lopen sterk uiteen.
Wat voor de één een groot cultuurgoed is dat moet blijven bestaan in zijn huidige vorm, is voor de ander maar een troosteloos en zwaar verwaarloosd rommeltje dat wel eens een likje verf kan gebruiken.
De gemeente Málaga heeft al jaren plannen voor een grondige renovatie en uitbreiding maar bij de inwoners van de stad stuit dit op veel weerstand.
Zij pleiten ervoor de ‘Banos del Carmen’ te behouden als cultureel erfgoed. Het bijbehorende strookje strand bestaat voornamelijk uit kiezels, stenen en rotsblokken maar toch is het er altijd gezellig druk.
In het paviljoen huist momenteel een restaurant met terras dat uitkijkt op zee en ook de oude tennisbanen zijn nog in gebruik.
Tot nu toe blijft het behouden in de oude staat. Af er toe wordt er een verfje overheen gehaald en stukje bij beetje wordt de Baños opgeknapt.

In 2015 kreeg het Baños del Carmen nieuwe eigenaren en dat merk je.
Het grote terras heeft een opknapbeurt gekregen en het heeft beslist gewerkt. Honderden inwoners en bezoekers vinden dagelijks hun weg naar dit unieke plekje in Malaga.
De Spaanse eigenaren timmeren stevig aan de weg en iedere dag is er wel weer iets te doen op muzikaal vlak. Er worden in de zomer bijna dagelijks flamenco-zangers, DJ’s, soulbands of andere muzikale groepen ingehuurd om het geheel nog feestelijker te maken. Je kunt er naartoe gaan voor een drankje op het leuke witte terras met grandioos uitzicht op zee maar er kan ook gegeten worden en de keukencrew heeft zijn zaakjes goed op orde.
Loop er via de boulevard naartoe en mocht je geen zin hebben in een stevige wandeling; de bus brengt je er in enkele minuten naartoe. Een absolute aanrader.