reisgids-malaga-openingstijden-restaurants-kerken-musea.jpg

Málaga. Openingstijden musea, kerken en restaurants

Op het moment ben ik druk met het controleren van alle openingstijden van restaurants, kerken, musea en andere bezienswaardigheden voor de reisgids Málaga.
De volgende Nederlandse druk zit eraan te komen, de Duitse versie gaat naar de pers en er wordt op dit moment driftig vertaald voor de Franse versie dus er zit best wel wat druk achter.
Málaga is razend populair aan het worden maar dit is nog niet zo lang aan de orde. Grofweg tien jaar geleden, toen ik hier voor het eerst kwam, leek Málaga mij een stad waar je eigenlijk helemaal niet zo nodig naartoe zou hoeven gaan.
Wie er nu verantwoordelijk voor is, is me nog steeds niet helemaal duidelijk maar het stadsbestuur besloot op een goede dag, de stad Málaga klaar te stomen voor het toerisme. En met groot succes.

 

Málaga. Openingstijden musea, kerken en restaurants

Een deel van de haven (Muelle Uno) werd omgetoverd tot een indrukwekkend wandel- winkel- en restaurant-paradijs, het historisch centrum werd voor een deel autovrij gemaakt, panden werden (en worden) grondig onder handen genomen, nieuwe musea (en niet de minsten) werden in vlot tempo geopend en het is onvoorstelbaar te zien hoeveel nieuwe restaurants en hotels er inmiddels hun deuren geopend hebben.

Het is zó snel gebeurd dat men het in Málaga zelf nauwelijks bij kon houden. Tot voor kort rommelde men met de openingstijden maar een beetje aan om het maar eens oneerbiedig te zeggen.
Op de deuren van de diverse attracties en restaurants vond je vaak een vodje papier met hierop vermeld: de openingstijden. Leek het de eigenaars of uitbaters een week later beter om hier iets aan te veranderen, dan plakte men eenvoudig een nieuw papiertje op de deur.Voor het eerst in vier jaar Reisgids Malaga zie ik hier nu verandering in komen. De papiertjes en krijtborden worden meer en meer vervangen door keurige plexiglas- of houten bordjes en dat geeft vertrouwen. Er komt orde in en dat is ook voor mij heel erg prettig.

Het is en blijft echter een kwestie van pappen en erbij blijven want er zijn nog voldoende krijtborden en papiertjes te vinden in de stad maar ach… Als ik het vervolgens ook op de betreffende websites niet vinden kan, of ik vertrouw het niet helemaal, dan loop ik gewoon even naar binnen om navraag te doen en zo leer je beetje bij beetje de stad en de mensen beter kennen. Niets heerlijker dan rondstruinen in je favoriete stad, her en der een praatje maken of een stukje wandelen aan de boulevard. Van mij mag het eeuwig blijven duren.

Geplaatst in Bezienswaardigheden, Tips en adviezen en getagd met .