Kasteel Gibralfaro Malaga

Kasteel Gibralfaro Malaga

Adres: Camino Gibralfaro 11
Openingstijden: Iedere dag. 1 april t/m 31 okt. 9.00-20.00 uur. 1 nov. t/m 30 maart. 8.30-19.30 uur. Op maandagen sluiten ze vroeger.
Entree: € 2,20. Kinderen tot 16 jaar: € 0,60
Prijs in combinatie met het Alcazaba: € 3,55

Kasteel Gibralfaro Malaga.

Omzoomd door dennen- en eucalyptusbomen, op 130 meter hoogte, boven de vesting Alcazaba, ligt het Castillo de Gibralfaro. Vesting en kasteel zijn met elkaar verbonden door middel van een ommuurd pad. Vanaf het kasteel zie je de stad Málaga, de stierenarena en de haven op z’n mooist.

Het kasteel Gibralfaro werd door de Moren gebouwd in opdracht van Sultan Yusuf I van Granada, in het begin van de veertiende eeuw en had als doel het lager gelegen Fort Alcazaba te beschermen.
Het kasteel herrees op de restanten van een oud Fenisisch fundament. Het woord Gibralfaro komt van het Fenisische woord gebel-faro wat zoveel betekent als vuurtoren-rots. Er kan dan ook vanuit gegaan worden dat hier in vroegere tijden een vuurbaken heeft gestaan, met als doel het scheepsverkeer in goede banen te leiden.
Na de bloedige en uitputtende ‘reconquista’ in 1487, namen de Christenen Malaga weer in bezit en verdween de op het terrein gebouwde moskee.
Kasteel Gibralfaro is verschillende keren gerenoveerd en sterke torens, enkele stortbakken, putten, broodovens en een kruitmagazijn getuigen nog van haar verleden.

Het kasteel is tot het jaar 1925 in gebruik gebleven voor militaire doeleinden.
Via de andere kant van de berg is het kasteel tevens per auto of per fiets bereikbaar. Een parkeerplaats is voorhanden, evenals een kiosk en een restaurantje.
In het kasteel zelf staat een maquette die je meer inzicht kan geven in het Malaga van toen. Ook vind je er een klein museum waar de kledij en wapens van de soldaten door de eeuwen heen (1487-1925) te bewonderen zijn.

Bestel hier je Malaga reisgids

Malaga reisgids