Palacio de la Aduana Malaga

Palacio de Aduana in Malaga

Palacio de la Aduana (Museum van Málaga)
Dit enorme neoclassicistische gebouw waarvan de stijl is geïnspireerd op de Italiaanse renaissancepaleizen, werd aan het eind van de achttiende eeuw gebouwd en diende oorspronkelijk als douanegebouw voor de haven van Málaga.

De bouw begon in 1791 en de werkzaamheden hebben even stilgelegen tijdens de bezetting van Málaga door de Franse troepen in de Napoleontische oorlog. In 1829 werd de bouw voltooid.
In de negentiende eeuw deed het gebouw dienst als tabaksfabriek, als zetel voor het stadsbestuur en als kazerne voor de Policía Nacional.
In 1922, toen de tabaksfabriek er nog in bedrijf was, heeft er een vreselijke brand gewoed waarbij 28 mensen om het leven kwamen.

Het Palacio de la Aduana Malaga is op dit moment in gebruik genomen door het museum van Málaga die hier het ‘Museum voor Schone Kunsten’ gaat onderbrengen.
Er komt een expositie met schilderijen, keramiek en beeldhouwwerken uit de gotiek, renaissance en barok en verder schenkt het museum veel aandacht aan de hedendaagse kunst en met name aan de schilderkunst van de regio Malaga.