Picasso Museum Malaga

Picasso museum Malaga

Picasso Museum Malaga
Calle San Augustin 8

Maart – juni:10.00 tot 19.00 uur
Juli en augustus:  10.00 tot 20.00 uur
September – 10.00 tot 19.00 uur
November – Februari: 10.00 tot 18.00 uur

Entree: 8,-
Iedere dag geopend. Op zondagen zijn de laatste 2 uur van de opening gratis.

Het in het centrum van Malaga gelegen Picasso Museum bevindt zich in het voormalige ‘Palacio de los Condes de Buenavista’. Het gebouw dateert uit de zestiende eeuw en ligt niet ver van het geboortehuis van de kunstenaar vandaan. In 1997 gaf de familie van Picasso toestemming om werken uit hun privécollectie tentoon te stellen. Verreweg het grootste deel van deze collectie komt van Christine Ruiz-Picasso, de weduwe van Picasso’s oudste zoon Paulo en van haar zoon Bernard. Speciaal voor deze gelegenheid werd het gebouw gerestaureerd en de officiële opening was in 2003.

Zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw zijn sober en strak van uitvoering. Het gebouw telt twee verdiepingen, heeft een ruime patio, twaalf ruimtes en fraai bewerkte, houten plafonds.
In het museum vind je ongeveer tweehonderd werken van Picasso, waaronder schilderijen, tekeningen, keramiek en bronzen sculpturen. Zijn beroemdste werken zul je er echter niet vinden. Deze stukken zijn onder andere te bewonderen in de Picasso-musea in Parijs en Barcelona. Voor zijn meesterwerk ‘Guernica’ moet je een omweg maken naar het Reina Sofia Museum in Madrid.
Het Picasso museum van Malaga beschikt verder over een bibliotheek, een documentatiecentrum en een auditorium. Regelmatig worden er tijdelijke tentoonstellingen gehouden.
Het bijbehorende winkeltje verkoopt boeken over schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur en kleine hebbedingetjes.