Flamenco show Malaga

flamenco show malaga

Niets vermoedend liepen wij op een avond de Calle Santa Maria (centrum) in en vonden daar de kleine Taveerne ‘El Gallo Ronco’.
We vielen met onze neus in de boter want er begon net een flamenco show en we hebben er onze ogen uitgekeken. Binnen drie uur wisten we alles van de Málaga wijnen die hier uit kleine, houten vaatjes getapt worden, hadden we onze handen rauw geklapt en kreeg ik spontaan mijn eerste flamenco-les van een Andalusische vrachtwagenchauffeur. Een aanrader!

Eens een flamenco-show in Malaga meemaken?

Zang, dans, muziek, passie, gitaren, emotie en handgeklap…….
Helemaal duidelijk is het niet, maar men neemt aan dat het de zigeuners waren die deze mengeling van muziek, rauwe zang en dans meenamen naar Andalusië.
In de loop der eeuwen ontwikkelde de flamenco zich tot zijn huidige vormen.
In de 19e eeuw kwam de grote doorbraak voor de flamenco. Het werd landelijk razend populair en dat is het nog, tot aan de dag van vandaag.
De flamenco is krachtig, expressief, temperamentvol en onlosmakelijk verbonden met de Spaanse cultuur. Met het uitvoeren van de flamenco geven de artiesten uiting aan intense gevoelens van verdriet, triestheid, wanhoop of geluk en je wordt heel gemakkelijk meegevoerd in de emoties.
Op veel plekken in Málaga kan je een show bezoeken. Er zijn zowel grote als kleine shows en het komt ook wel voor dat er in een bar zomaar spontaan een gitaar tevoorschijn gehaald wordt.
De shows beginnen meestal vanaf een uur of tien ‘s avonds en bij de toeristeninformatie op de Plaza de la Marina (Oficina de turismo) of bij je hotel kan je terecht voor meer informatie.

Drie keer Flamenco

Eén van de meest bijzondere Flamenco shows die je in Málaga kunt bijwonen wordt in het weekend uitgevoerd bij  Kelipé.
Zang, dans en gitaarmuziek nemen je mee in de wereld van de Spaanse flamenco.
Deze authentieke shows in een informele setting staan bijzonder goed aangeschreven. Ze vinden iedere donderdag, vrijdag en zaterdag plaats   van 21.00 tot 22.30 Prijs: 24,20 incl. 2 drankjes Laat je hotel een reservering voor je maken of reserveer vooruit via de website: WWW.KELIPE.NET
Adres: Calle Muro de Puerta Nueva  10

Tablao los Amayas heeft twee dagelijkse shows om 19.00 en om 21.00 uur. Een drankje is inbegrepen bij de entreeprijs van 25  euro.
Adres: Calle Beatas 21.

Ook in het muziekmuseum Mimma  kun je een Flamenco-show bijwonen. Dit zijn  middagvoorstellingen.