Botanische tuin Malaga

Botanische tuin Malaga

Camino del Jardín Botánico 3
Entree: € 5,20 – Kinderen tot 16 en 65+: 3,10

April t/m september: 9.30 tot 19:30.
Oktober t/m Maart: 9.30 tot 16:30.
Maandag gesloten
Laatste 4 uur op zondag gratis

 

Botanische tuin Malaga. Jardin Botánico La Conception

Met bus nummer 2 rij je vanaf de halte aan de Alameda Principal mee tot de eindhalte. Vanaf hier loop je in vijftien minuten naar de botanische tuin van Malaga maar ook gaan er regelmatig bussen (5x per dag) vanuit het busstation Maria Zambrano die je recht voor de deur afzetten.
De  ‘Jardin de la Conceptión’ ligt ongeveer zes kilometer ten noorden het centrum van Malaga en wordt gerekend tot een van de fraaiste tropische tuinen van Europa.
Deze botanische tuin van maar liefst 23 hectare groot is meer dan 150 jaar oud en was tot de aankoop door de stad Malaga in 1990 in privébezit van de Markies van Casa Loring en later van een rijke familie uit Bilbao.
De voormalige steenrijke eigenaars, creëerden hier een indrukwekkend park met meer dan 2000 verschillende bomen en andere gewassen. Deze werden uit verschillende werelddelen hier naartoe gebracht.
Het is een romantisch park met kronkelende paden, vijvers, watervallen, bruggen en beekjes.
Het San Telmo aquaduct uit 1782 waarvan nog restanten terug te vinden zijn, voorzag het park van water.
De tuinen hebben een weelderige semi-tropische vegetatie met vele rubberplanten, palmbomen, ficussen, bamboe, cipressen, fruitbomen en een aantal spectaculaire coniferen.

Botanische tuin Malaga

De botanische tuin bestaat uit verschillende delen waaronder zelfs een tropische jungle en een cactustuin.
In het park liggen verder: het ‘Loringiano Museum’ waar archeologische vondsten uit Malaga te bewonderen zijn, een kleine kerk in Dorische stijl, een tempeltje en het woonhuis van de voormalige bewoners dat de naam ‘Casa Palacio’ draagt.

Er is een leuk restaurantje aanwezig. Er lopen verschillende routes door de enorme tuinen en een plattegrond is bij de ingang te verkrijgen.

TIP: Als je echt alles wilt zien, heb je ongeveer vier uur nodig. Mocht je hier minder tijd willen besteden, dan is het een goed idee om de Historische Tour (jardin historico) te lopen. Hier doe je ongeveer anderhalf uur over. Je kan de wandeling uitbreiden door vervolgens de route ‘thema tuinen te nemen. Deze wandeling neemt nog eens twee uur extra in beslag maar hiermee heb je wel een heel goed overzicht van wat er allemaal te zien is in de Botanische tuinen.

Bestel hier je Malaga reisgids

Malaga reisgids