Bezienswaardigheden Malaga – Top 10

Malaga bezienswaardigheden top 10

Wat is Malaga toch een leuke stad geworden.
Het is bijzonder om te lezen dat de stad opeens enorm veel aandacht krijgt in de media en dat verdient Malaga ook.
Met heel veel liefde en toewijding is er de laatste jaren gewerkt aan een nieuw en fris imago. De aantrekkelijke binnenstad is bijna helemaal autovrij en veel oude panden zijn prachtig gerestaureerd.
Het is een genot om er eens op je gemaak doorheen te lopen en vergeet vooral niet om regelmatig naar boven te kijken om de vele prachtige geveltjes te bewonderen.

De Hieronder vind je de top 10 bezienswaardigheden Malaga. De stad Malaga heeft veel te bieden aan zijn bezoeker. Ben je maar kort op visite maar wil je toch het nodige moois bekijken, bezoek dan vooral één of meerdere bezienswaardigheden die hieronder vermeld staan.

Bezienswaardigheden Malaga – Top 10

  1. Fort Alcazaba
  2. Romeins theater
  3. Kasteel gibralfaro
  4. Kathedraal
  5. Markt Atarazanas
  6. Plaza de Toros
  7. Picasso Museum
  8. Botanische tuin
  9. Crypte van Buenavista
  10. Engelse begraafplaats

Een reisgids voor de stad Malaga bestellen? Dat kan HIER

In de Malaga reisgids zul je alles kunnen vinden over de vele bezienswaardigheden in Malaga.
De stad is werkelijk een feestje en er valt enorm veel te zien.
Het historisch centrum is autovrij en veel van de bezienswaardigheden bevinden zich juist hier.
Het is heel eenvoudig om op een dag meerdere bezienswaardigheden te gaan bekijken. Als uitgangspunt zou je kunnen beginnen bij de kathedraal van Malaga en het er tegenover gelegen Bisschoppelijk paleis en vanuit hier loop je in enkele minuten naar drie bijzondere bezienswaardigheden van Malaga die zeer dicht bij elkaar liggen.
Loop maar eens naar het Romeins theater en je zult zien dat pal hierboven het kasteel Gibralfaro ligt. Vanuit het kasteel loopt een wandelpad naar het Moorse Fort Alcazaba dat 150 meter hoger ligt. Mocht je geen zin hebben in een flinke wandeling, dan neem je gewoon de lift naar boven.
Op de detailkaart in de reisgids zie je precies waar je je bevindt. Altijd handig want zo zie je ook meteen welke mooie kerken en interessante musea je onderweg nog tegenkomt.
Pal tegen het centrum aan, ligt het havengedeelte Muelle Uno waar je heerlijk kan wandelen, shoppen of een hapje eten.
De stad Malaga heeft veel werk gemaakt van dit openlucht winkelcentrum met vele extra’s en je moet het beslist niet overslaan.

Ook zijn er een paar bezienswaardigheden die weliswaar niet pal in het centrum liggen maar die je toch heel eenvoudig te voet bereiken kan.
Denk hierbij aan de stierenarena, de Engelse begraafplaats en de Crypte van Buena Vista.
Je zult tijd en ogen tekort komen.

Ook is het meer dan de moeite waard om in de ochtend de beroemde overdekte markt Mercado Atarazanas te gaan bekijken. Alleen al voor de visafdeling mag je gerust een beetje tijd uittrekken. Of bezoek het voetbal stadion van Malaga. Met de bus ben je er in een oogwenk.

En als je voldoende bezienswaardigheden bezocht hebt, dan is het heerlijk om één van de zestien stranden van Malaga op te lopen. Geniet lekker van de zon en neem eens plaats op een terrasje voor een paar tapas of een koel drankje.
Een absolute aanrader is het strand bij Banos del Carmen.
En in de avond is het natuurlijk lekker flaneren in het oude centrum. Meer dan duizend restaurants en tapas bars wachten op je komst. Mijn favoriete restaurants in Malaga zijn echt een aanrader.

 

Ontdek hier meer bezienswaardigheden Malaga.