Stranden van Malaga

Stranden Malaga

Aan de vele stranden van Malaga valt heel wat te beleven. Al met al hebben ze samen een lengte van ongeveer vijftien kilometer en worden door de haven van de stad verdeeld tussen oost en west.
Voor de meeste vakantiegangers is de oostkant populair omdat je er vanuit het centrum makkelijk naartoe loopt.
De stranden van Malaga zijn goed onderhouden, schoon, vrij breed en bijna alle stranden hebben een blauwe vlag. Dit is een internationale milieuonderscheiding. Stranden die veilig en schoon zijn, kunnen deze onderscheiding jaarlijks krijgen.
Het ene strand is breder dan het andere en het zand varieert in kleur van licht- tot donkerbruin.
Wat de stranden tot een waar feestje maakt, is de ongedwongen sfeer die er heerst en de aanwezigheid van de vele ‘chiringuitos’ waar je even kunt neerstrijken voor een drankje, een paar tapas, een portie van Málaga’s beroemde gegrilde sardientjes of een eenvoudige maaltijd.

De meest bekende stranden aan de oostzijde van Malaga

La Malagueta
Het bekendste strand van Málaga aan de oostkant is het stadsstrand ‘La Malagueta’. Vanuit het centrum ben je er snel en het is er gezellig druk. Lopend vanuit het centrum kom je onderweg het schitterende winkelgebied aan de haven, ‘Muelle Uno’ tegen en op het strand zelf vinden zowel inwoners als bezoekers van de stad Málaga er hun vertier. Het strand heeft een lengte van 2,5 kilometer en bestaat uit fijn zand.

La Caleta
Dit brede strand ligt pal achter het strand van La Malagueta en is iets minder druk. Het heeft ook minder voorzieningen maar het is er beslist goed toeven. Via de boulevard loop je er eenvoudig naartoe.

Baños del Carmen
Als je een stukje verder oostwaarts trekt, loop je het strand van ‘Baños del Carmen’ op.  Al met al een piepklein, rauw en relatief rustig stukje strand, bedekt met grove kiezels, stenen en rotsbrokken.
Het is vanuit het centrum een flink eind lopen dus even de bus pakken zou een goed idee kunnen zijn. Je bent er dan in enkele minuten.
De grote trekpleister hier is het bekende Baños del Carmen zelf.
Dit voormalige bad-resort voor de rijken is inmiddels een tikje in verval geraakt maar is evengoed razend populair. En terecht. Je kunt hier heerlijk aan het water zitten, een drankje drinken en een hapje eten.
Vanaf hier loop je makkelijk door naar de stranden van Pedregalejo en el Palo.

Pedregalejo en El Palo
Loop verder en je komt uit op het strand van Pedregalejo. Je bent dan al een kilometer of vijf uit het centrum maar alles is te voet, met de bus of met een huurfiets te bereiken via de boulevard zelf.
Pedregalejo is vooral bekend en geliefd vanwege de laagbouw, de authentieke sfeer en de vele talenscholen die hier gevestigd zijn. De sfeer is lekker luchtig en het is er druk maar oergezellig.
Het is erg leuk om eens een hapje te gaan eten bij een van de vele restaurants die je hier vinden kunt. Hetzelfde geldt voor het strand van de wijk El Palo dat nog een stukje verderop ligt. Hier vind je, pal aan het strand, het bekende openlucht visrestaurant ‘El Tintero’.

De meest bekende stranden aan de westzijde van Malaga

De meest bekende stranden aan de westkant zijn San Andres en La Misericordia.
Deze stranden lopen in elkaar over en zijn vooral geliefd bij de inwoners van de stad zelf.
De stranden zijn vrij breed en er zijn voldoende faciliteiten zoals douches, toiletten en kleine restaurants.

Meer informatie: Stranden van Malaga