Bisschoppelijk paleis Malaga

Bisschoppelijk paleis Malaga.

Palacio Episcopal (Bisschoppelijk Paleis Malaga)
Plaza del Obispo
Openingstijden: 10.00-20.00 uur.
Entree: 3,- Gratis onder de 12 jaar.
Kaartje voor kathedraal in combinatie met Bisschoppelijk paleis: 7,-

TIP: Wil je het dak van de kathedraal bekijken: Koop dan je kaartje hier bij het Bisschoppelijk paleis.
Prijs: 6.-  Van maandag t/m zondag een gegidste tour om 11, 12, 13, 18, 19 en 20.00 uur.

Het bisschoppelijk paleis van Malaga staat recht tegenover de kathedraal en is gebouwd in laat-barokke stijl. Het paleis werd gebouwd ter ere van bisschop Diego Ramírez.
In 1762 is begonnen met de bouw en het meeste werk is van de hand van de architect Antonio Ramos. Op deze plek stonden reeds twee paleizen en het geheel is later samengevoegd.
Het bisschoppelijk paleis telt drie verdiepingen. Het schitterende portaal is gedeeltelijk opgetrokken uit roze, grijs en wit marmer en het gebouw is voorzien van balkons, pilasters en Corinthische zuilen.
Boven het hoofdportaal pronkt een beeld van ‘La Virgen de las Angustias’. In de hoofdvertrekken vinden regelmatig tentoonstellingen met moderne kunst plaats.

Een deel van het ‘palacio’ wordt gebruikt voor administratieve werkzaamheden en een deel dient nog als residentie van de bisschop. Het paleis heeft twee binnenplaatsen.
Loop eens naar binnen en bewonder de beelden, planten, mooie trap en het fraai beschilderde plafond.
Op de eerste verdieping ligt de troonzaal die gebruikt wordt voor officiële ontvangsten. Ook het zeer verzorgde en uitgebreide Bisschoppelijk Museum bevindt zich in het gebouw en er is tevens een collectie Afrikaanse kunst te bewonderen.

De reisgids Malaga is HIER te bestellen

Malaga reisgids