Geboortehuis Picasso Malaga

geboortehuis picasso malaga

Geboortehuis Picasso Malaga
Plaza de la Merced 15
Openingstijden: ma t/m zo: 9.30-20.00 uur.
Entree: € 3,-

Picasso mag dan wel één van de meest bekende Malagueños zijn, toch heeft de kunstenaar maar tien jaar van zijn leven in deze stad doorgebracht. Op 25 oktober 1881 werd hij hier geboren en woonde in het hoekhuis op de eerste verdieping van het pand aan de Plaza de la Merced.
Het pand is gebouwd in 1861 door de architect Diego Clavero. Op het plein zul je ook een bronzen beeld van Picasso kunnen vinden, zittend op een bankje.
De vader van Picasso was kunstenaar, tekenleraar en conservator. In 1891 verhuisde het gezin naar La Coruña, in het noordwesten van Spanje en een paar jaar later, in 1895, vertrokken ze naar Barcelona.
Hier begon Picasso met zijn studie aan de kunstacademie. Twee jaar later studeerde hij verder in Madrid. Begin 20e eeuw vertrok de kunstenaar naar Parijs.

Verwacht hier geen grote collectie maar het is erg leuk om er even binnen te lopen.
De stichting ‘Museum Picasso Málaga’ heeft het nodige moois kunnen onderbrengen in een aparte ruimte op de begane grond en het huis zelf schetst een aardig beeld van hoe de familie hier toentertijd woonde.
Bij de entree, naast het winkeltje, krijg je een handig apparaatje mee waarmee je in het Nederlands de nodige uitleg krijgt, terwijl je door het pand loopt.

CULINAIRE TIP
Op dit gezellige plein Plaza de La Merced vind je achter het geboortehuis van Picasso de Culi Markt Mercado Merced.
Mercado de la Merced Malaga is een dagmarkt in de wijk Merced waar de inwoners van Malaga hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Bij de kraampjes worden voornamelijk vis, vlees, groenten en fruit verkocht.
Sinds 2015 zijn hier maar liefst 30 kraampjes bijgekomen waar leuke culinaire hapjes verkocht worden en ook kan je er terecht voor een goed glas wijn of bier.
Overal staan tafeltjes opgesteld en de bedoeling is dat je gewoon iets lekkers uitkiest bij een van de kraampjes en het vervolgens aan een tafeltje opeet.
Er is van alles te vinden. De beroemde wijntaveerne, Antigua Casa de Guardia staat er met een kraampje, er is een grote afdeling met Spaanse hammen, je kunt er belegde broodjes halen of een vlees- of vis-spiesje eten. Er zijn kraampjes waar je terecht kan voor lekkere kazen, culinaire kroketjes, entrecotes van de grill of sappige, gevulde olijven.
Meer informatie: Mercado Merced Malaga