Museum CAC in Malaga

Museum CAC Malaga. Moderne kunst

CAC (Centrum voor Hedendaagse Kunst)
Calle Alemania
Openingstijden: di t/m zo: 10.00-20.00. Maandag gesloten.
In de zomermaanden gesloten tussen 14.00 en 17.00 uur
Entree: gratis
WWW.CACMÁLAGA.ORG

Het museum voor hedendaagse kunst (CAC) is in 2003 in het leven geroepen door de gemeente Malaga met als doel het zichtbaar maken en promoten van de artistieke stromingen van de 20e eeuw tot en met vandaag.
Vooral aan de moderne kunst van de laatste decennia, met in het bijzonder de Spaanse moderne kunst vanaf 1980, wordt veel aandacht besteed.

Museum CAC in Malaga

Het is een klein, futuristisch aandoend museum waar zowel Spaanse als internationale kunstenaars hun werken tentoon kunnen stellen.
Het museum heeft niet alleen een vaste collectie, er wordt tevens gezorgd voor regelmatig wisselende exposities. De collectie bestaat voornamelijk uit schilderijen, foto’s en beelden.
Het museum CAC licht in de opkomende kunstenaarswijk SOHO waar je bijna op iedere hoek wel weer een kunstwerk of grote muurschildering zal aantreffen.
De bewoners zelf hebben het initiatief genomen deze wijk weer tot leven te brengen en met enorm veel succes. De wijk wordt hip en trendy en inmiddels zijn er een paar bijzonder leuke hotels te vinden.

Loop rustig even het museum binnen want het is echt de moeite waard. Het museum ligt op een paar minuten lopen van de beroemde hoofdstraat Calle Larios, in het historisch centrum en ook de dagmarkt, Mercado Atarazanas ligt hier heel dicht naast.
Misschien leuk om deze twee bezienswaardigheden in één moeite door te bezoeken.
Moderne kunst en het dagelijkse leven van Malaga.