De stierenarena van Malaga

De stierenarena van Malaga ligt net een stukje buiten het historisch centrum maar je loopt er in een mum van tijd naartoe. Nu ben ik geen voorstander van stierengevechten en tot mijn grote opluchting gaan er inmiddels meer en meer stemmen op om de bloederige gevechten te gaan verbieden in heel Spanje. In Catalonie, de eilanden en op diverse andere plekken is het gelukkig al zo ver.
Toch heeft een stierenarena altijd iets magisch. Je wilt er toch even kijken, toch even zien hoe dat nu allemaal in elkaar steekt.
Hoe doen ze dat? en belangrijker… waarom? Hoe is het stierenvechten ontstaan? Hoe zit dat toch met die arme paarden, de uitbundige kostuums, en dan de bezoekers van stierengevechten? Wie zijn dat?
Wat gebeurt er met de stieren na een gevecht? Gaan ze door naar de slager? En wat als een stier het overleeft?


Al deze vragen worden beantwoord als je een bezoekje brengt aan het museum…
Het duizelt me als ik weer naar buiten loop. Het is me nogal niet wat. Mijn Noord Europese ziel kan het maar moeilijk verkroppen en toch is het me allemaal iets duidelijker geworden. Het was de moeite waard en ik heb weer iets om over na te denken.

Bestel hier je reisgids Malaga

Geplaatst in Bezienswaardigheden, Eten en uitgaan.