Stranden van Malaga

De stranden van Malaga

Je zal het geluk maar hebben om in Malaga te wonen. Afgezien van het feit dat de stad bruist en er heel veel te doen is, ben ik vooral erg gelukkig met de stranden van Malaga en het zijn er maar liefst vijftien.
Als je het centrum uitloopt en je slaat links af, dan kom je bij het oergezellige en luxe ogende Muelle Uno waar je fijn winkelen kan of lekker iets te drinken of te eten kan pakken bij één van de vele restaurants.Aan het einde van het havengedeelte zie je de vuurtoren en hierachter ligt het meest populaire strand van Malaga – Malagueta. Het strand is breed en schoon en overal vind je leuke strandbarretjes, de zogenaamde chiringuitos waar de beroemde sardientjes van Malaga op bamboe stokken geroosterd worden op een open vuur.

Vanuit hier kan je eindeloos verder lopen en je komt steeds weer op een nieuw strand terecht. Ze hebben allemaal hun eigen charme en vooral het gezellige strand van Pedregalejo met z’n baaitjes spreekt me erg aan. Ook het rotsachtige strandje van de bekende Baños del Carmen is de moeite waard, al was het alleen maar om een koel drankje te gaan drinken in het bijbehorende strandpaviljoen. Magisch gewoon.

Wat de toerist minder snel doet is de stranden van Malaga aan de andere kant van het centrum bekijken. Je moet er wat meer moeite voor doen om op het eerste strand terecht te komen en de stranden daar zijn veel Spaanser maar absoluut de moeite waard. De stranden strekken zich uit tot aan het vliegveld van Malaga en het officiele naturistenstrand van Malaga is hier, aan deze kant te vinden. (Het strand van Guadalmar)
Bestel hier de reisgids Malaga
Foto: Mariel de Jong
Geplaatst in blog, Leuk om te doen en getagd met .