Tapas Malaga

Favoriete tapas bars in Malaga

Het is echt een enorme klus om een keuze te maken uit alle verschillende tapas bars en restaurantjes in Malaga.
We lopen er al jaren rond en hebben zoveel uitgeprobeerd dat het bijna niet meer te onthouden is.
Malaga wordt hip maar weet toch uitstekend haar eigen karakter te behouden.
Sushi restaurants schieten opeens als paddenstoelen uit de grond en over het algemeen doen de eigenaren goede zaken maar het typisch Spaanse restaurant blijft.
Mocht je willen, dan kan je ook in Malaga luxe uit eten gaan want in alles is voorzien maar zelf zit ik het liefst in één van de vele, gezellige tapas bars die Malaga rijk is.
Je hoeft niet ver te zoeken want je vind ze werkelijk op iedere hoek van de straat.

In een grote stad als Malaga hoef je niet tot tien uur te wachten voordat je met goed fatsoen aan tafel kan. De Spanjaarden zelf eten in de regel vrij laat maar het gros van de restaurants openen hun deuren al vroeg. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ook wij liever iets later op de avond eten en dat heeft alles te maken met de gezellige reuring van Spanjaarden en toeristen om dat tijdstip.
Hieronder vind je mijn selectie van mijn favoriete tapas bars in Malaga (waar tevens vaak een gewone Spaanse kaart gevoerd wordt)
Meer restaurants en tapasbars vind je in mijn reisgids voor de stad Malaga.
Tapasbar Malaga

Bodega el Patio

Adres: Calle Granada 39
Iedere dag geopend van 12.30 tot middernacht Tapasbar en restaurant

Iedere dag geopend vanaf 12.00 uur tot 0.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur.
Heerlijk en gezellig restaurant in het hart van het historisch centrum. Het restaurant heeft  een terras aan de voorkant. Het interieur is licht en lekker Spaans. De, met Malagawijnen gevulde fusten, staan opgesteld achter de bar. Je kan er terecht voor typisch Spaanse rijstgerechten, een grote keuze aan tapas, salades, vlees en vis. Ga hier rustig iets later naartoe. In het begin van de avond wil het er nog weleens rustig zijn.

 restaurants bars tapas malaga

Cerveceria Los Gatos

Adres: Plaza Uncibay 9
Ma t/m zo van 11.00 tot 01.00 uur.

Sfeervolle tapas/ bierbar in het hart van de stad. Je kunt er zowel binnen als buiten eten, het is er meestal behoorlijk druk en er wordt ruim geschonken.
Een gezellige Spaanse uitstraling, gecombineerd met een uitstekende sfeer maken dat ’Los Gatos’ een geliefd plekje is waar je zowel voor alleen een drankje als voor een volledige maaltijd terecht kan. Ook zeer in trek bij de locals. Wat mij betreft een absolute aanrader. Het is druk, toeristisch maar toch ook weer niet. Ik kan het je niet uitleggen. Ga het zelf maar eens ervaren.

De leukste tapasbars van Malaga

El Pimpi

Calle Granada 62 Malaga
Openingstijden: dagelijks van 11.00-02.00 uur.

Toeristisch en druk? Nou en of, maar je kunt het eigenlijk toch niet overslaan. Je komt ogen tekort. Deze oergezellige bar in het centrum van Málaga hangt vol met foto’s van voornamelijk Spaanse beroemdheden die ‘El Pimpi’ ooit bezocht hebben. Blauwe bloempotten aan de wanden en vele planten geven je het gevoel dat je in een Andalusische binnentuin bent aanbeland.
In het restaurantgedeelte staan houten wijnvaten tussen de tafeltjes opgestapeld en ook aan de bar kan je  tapas eten. Er is tevens een terras aanwezig. Het is hoe dan ook aan te raden om even aar binnen te lopen, al is het maar om aan de bar een glas van de beroemde Malaga-wijn te drinken!

top 10 tapasbars in Malaga

Vino Mio

Plaza Jeronimo Cuervo 2 Malaga
Openingstijden: Dagelijks vanaf 13.30 uur.

Naast het stedelijk theater ‘Cervantes’, in het historisch centrum, ligt het moderne restaurant van Hélène, een Nederlandse onderneemster die zo’n elf jaar geleden in Málaga haar droomrestaurant opende. Op het grote terras proef je de gezellige sfeer van het typisch Spaanse pleintje.
De kaart bestaat uit pasta’s, salades, tapas en verschillende exotische en vegetarische gerechten.
Afgezien van de creatieve keuken is Vino Mio ook bekend om zijn flamenco shows. De artiesten treden hier iedere avond op van 20.00 uur tot 21:30 uur.’ Eten en drinken in Malaga in Spaanse sferen. Ik ga er regelmatig naartoe voor een uitstekend glas gekoelde witte wijn en daar bestel ik een uitgebreide Spaanse kaasplank bij. Heel erg lekker.

De lekkerste tapas eten in Malaga

Cortijo de Pepe

Plaza de la Merced 2 Malaga
Openingstijden: dagelijks vanaf 16.00 uur. Gesloten op dinsdag.

Dit zeer Spaanse, eenvoudige en kleine tapas restaurant serveert behalve tapas ook diverse kleine broodjes, vis- en vleesgerechten. Gebruikte servetjes liggen volgens goed Spaans gebruik her en der op de grond verspreid. Een teken dat het eten hier goed moet zijn. Aan de bar is er maar weinig plaats maar dat maakt het nu juist zo onweerstaanbaar. Op de eerste verdieping en buiten op het terrasje kun je tafeltjes vinden. Echt! Veel Spaanser dan hier kan je het bijna niet krijgen. De tapas zijn uitermate eenvoudig maar ze smaken allemaal even goed en dat is denk ik toch hun kracht.

Tapasbars in Malaga

Casa Lola. Tapas bar
Calle Granada, 46
Iedere dag geopend van 12.30 tot 24.00 uur
Echt een van mijn favoriete tapas bars in Malaga
Hartstikke goed tapas restaurant in hartje Malaga. Op aanraden van een hoteleigenaar gingen we eens zien of het hier nu echt zo geweldig was. Het antwoord is Ja! Absoluut.
Zowel binnen als buiten zit je gezellig, de obers weten wat ze doen en zijn bijzonder vriendelijk. Pak de kaart er dus maar bij en wijs gewoon een paar tapas gerechten aan. Je kan altijd gewoon verder voor een tweede of derde ronde.
Zelf vind ik dat ze hier de beste patatas bravas serveren en ook de vleesspiesjes en gamba’s zijn hemels. Loop ook even naar binnen om het leuke interieur te bewonderen.

Lekkere tapas eten in Malaga

El Tapeo de Cervantes

Calle Carcer 8 Malaga
Openingstijden: 13.00-16.30 uur en 19.30-0.30 uur. Maandag gesloten.

Klein, gemoedelijk, druk en midden in het centrum gelegen. Binnen hangen vele krijtborden, volgekalkt met de meest uiteenlopende gerechten, menu’s en smakelijke tapas. Fijne sfeer, leuke bediening en de kwaliteit is uitstekend. Het restaurantje is enorm geliefd bij de toerist, maar ook bij de Malagueños zelf en het is er eigenlijk altijd druk. Op het ‘terras’ dat pal aan de straat ligt is ruimte voor twee tafeltjes! Er is tevens een zusterrestaurant geopend om de hoek waar je iets ruimer zit: El Meson de Cervantes. (Calle Alamos 11). Beide restaurants hebben dezelfde gerechten op de menukaart. TIP: Als het té druk is, loop dan door of wacht op een rustiger tijdstip. Als het er niet te druk is, is de kwaliteit beduidend beter, is mijn ervaring.

Geplaatst in Eten en uitgaan en getagd met , , , .