Het Romeins theater van Malaga

Het Romeins theater van Malaga

Het Romeins theater van Malaga ligt in het historisch centrum van de stad dus het is maar een kleine moeite om hier even een bezoekje aan te brengen. Ik loop er zo vaak even langs om er een blik op te werpen want het is toch magisch? Je hoeft er helemaal geen moeite voor te doen en je stapt vanuit het hedendaagse Malaga zo het Romeinse verleden in.
Ik vind het onvoorstelbaar dat dit theater pas in 1951 ontdekt is. Tot het jaar 2011 is men druk geweest met het blootleggen van het grootste gedeelte van het theater en inmiddels mag het gratis bezocht worden. Nog leuker wordt het als je weet dat de vesting Alcazaba en het kasteel Gibralfaro er pal boven liggen. Drie vliegen in één klap. Trek er dus maar rustig een paar uurtjes voor uit. Het Romeins theater van Malaga is beslist de moeite waard.
Meer informatie? Romeins Theater Malaga

Tegenover het Romeins theater staat een glazen piramide. Loop er eens heen en kijk er in. Je ziet er een stukje van een oude werkplaats waar Garum werd gemaakt. Een specialiteit waar de Romeinen verzot op waren. Garum is niets meer en niets minder dan vis-ingewanden (voornamelijk van tonijn en makreel) die op kunstige wijze gezouten werden. Vervolgens liet men de vis gisten en hierna werd het verwerkt tot een sterk geurende vissaus. Je moet er maar zin in hebben.

Geplaatst in Bezienswaardigheden en getagd met , .