Markt Atarazanas in Malaga

Markt van Malaga Atarazanas

Het is vooral mijn man Alexander die helemaal bezeten is van de markt. Eigenlijk vind ik het wel makkelijk, die grote supermarkten hier in Malaga maar daar wil hij niets van weten.
‘Je verse spullen koop je op de markt. Je haalt toch geen vis in de supermarkt als het hier bijna dagelijks vers wordt aangeleverd?’, sprak hij en natuurlijk… Hij heeft gelijk.
Malaga ligt pal aan de Middellandse Zee en van dinsdag t/m zaterdag ligt er bij de diverse handelaren een keur van verse vis voor je klaar.

De markt van Malaga Atarazanas genaamd, wordt door ons dan ook regelmatig bezocht.
We lopen naar ons favoriete visboertje en overleggen ondertussen wat we vanavond eten zullen. Garnalen ‘pil-pil’, een baars van de barbeque of nemen we een tasje van de beroemde sardientjes van Malaga mee?
Vervolgens lopen we door naar de slager die ter plekke ons gehakt draait. Ik kijk gebiologeerd naar een bak met varkensoren die hier dus blijkbaar ook verkocht worden en dan is het tijd voor de groenteboer.
De keuze is groot maar ik ben vooral geïnteresseerd in hun stapelkunst. Hoe doen ze dat toch? Prachtige stapels worden er gemaakt van de meest uitlopende groenten- en fruitsoorten en het ziet er allemaal zeer smakelijk uit. Een lust voor het oog.

Met de handen vol tassen lopen we nog even naar het bakkertje en ‘onze’ kruidenman. Hij heeft werkelijk alles op voorraad en helpt ons geduldig met het uitzoeken. Ook een zak van zijn overheerlijke olijven en gedroogde dadels nemen we mee.
Bij een koffie barretje op de markt zelf pakken we nog snel een kop supersterke koffie en luisteren we zo goed we kunnen mee met de gesprekken die de Malaguenos met elkaar voeren. Geen eenvoudige opgave want het Andalusisch is niet voor iedereen even goed te verstaan.
Tot onze opluchting krijgen we er steeds meer van mee. Gelukkig. Er is nog hoop voor ons.

Meer informatie: Markt Atarazanas Malaga

Bestel hier je reisgids Malaga

Geplaatst in Bezienswaardigheden, Eten en uitgaan, Leuk om te doen.