Stedentrip Malaga

Een stedentrip Malaga, de nieuwe topbestemming

Inmiddels kan niemand er meer omheen. Malaga is ‘hot’. Het fijne van deze stad aan de Middellandse zee is dat het nog zo lekker Spaans gebleven is. Bezoekers worden warm onthaald. Wij mogen allemaal gezellig met ze mee doen want de Malagueño is bijzonder vriendelijk. En hoewel steeds meer mensen de stad bezoeken voor een stedentrip of citytrip is geen sprake van ‘overname’ door de toerist. Heerlijk.

Malaga timmert stevig aan de weg. Niet alleen als cultuurstad maar er is ook hard gewerkt aan de historische binnenstad. Een stedentrip naar Malaga is beslist een aanrader want wat heeft de stad eigenlijk niet?


Als je aankomt op het vliegveld hoef je enkel de bus of trein maar te pakken en in een kwartiertje sta je al in het centrum. Het is handig om ook daar een hotelletje te hebben want dan heb je werkelijk alles meteen bij de hand.

De zee ligt aan je voeten, de stranden zijn schoon en gezellig en overal worden de beroemde geroosterde sardientje aangeboden.
Sta je met je rug naar de zee, dan zie je de bergen al opdoemen. Heerlijk voor een wandeling of een flinke fietstocht. Overal in de stad zijn fietsen te huur en je hoeft er echt de bergen niet mee in hoor.
Het is ontzettend leuk om gewoon de boulevard af te fietsen. Je kan kilometers lang doorgaan en af en toe gewoon even afstappen voor een drankje of een hapje.

Stedentrip Malaga

In het centrum zelf bevinden zich de meeste bezienswaardigheden van MalagaHeel erg handig om al dit moois op loopafstand te hebben en alsof dat nog niet voldoende is: Malaga heeft een enorm aanbod uit goede restaurants en fijne tapasbars. Het leven speelt zich grotendeels buiten af en de sfeer is absoluut ontspannen en vriendelijk. Malaga is een heerlijke stad voor een citytrip en je zult je er geen seconde vervelen.

Voor je stedentrip Malaga; bestel hier je reisgids Malaga

Geplaatst in Bezienswaardigheden, Leuk om te doen en getagd met , .