La Fabrica restaurant en bierbar in Soho, Malaga

La Fábrica. Een Grand Café in Malaga

Je ziet het niet zo vaak in Málaga, een Grand Café, zoals wij ze kennen maar daar is vandaag verandering in gekomen.
In de leuke, opkomende wijk SOHO, in het hartje van de stad, heeft de Spaanse brouwerij Cruzcampo een enorme bar geopend met de passende naam La Fábrica.
We hebben het hier over een 1100m2 grote ruimte waar bier vanzelfsprekend de hoofdrol speelt. Er passen maar liefst 450 mensen in het pand, zo schreef de krant en daar wilden we meer van weten dus namen we een kijkje.

Het was verbluffend om te zien hoe druk het was en nog mooier was het om te mogen constateren dat het personeel al helemaal op z’n plek leek. Lekkere vlotte en professionele bediening. Ik hou er van.

La Fábrica. Een Grand Café in Malaga in de wijk Soho

Een kleine bierbrouwerij in het hart van Málaga

Knap ook van de architect om de ruimte dusdanig in te richten dat het geheel toch heel erg gezellig en knus oogt. Veel hout en vlammend rode elementen voeren de boventoon en achter de enorme bar hangen glanzende, roestvrijstalen tanks want 300m2 van de ruimte wordt gebruikt om zelf, op kleine schaal, zeven soorten bier te brouwen.

La Fábrica voert een tevens een kleine menukaart met zorgvuldig uitgezochte tapas en kleine gerechten en je kunt er ook nog eens buiten op het overdekte terras zitten. Al met al een lekkere en moderne plek om een paar uurtjes door te brengen in goed gezelschap.

Adres: Trinidad Grund 29 Málaga

Menukaart-restaurant La Fabrica Malaga Soho.

 

Restaurants in Malaga – Vegetarisch

Echt, het is hier in het zonnige zuiden van Spanje helemaal niet ingewikkeld om vegetarisch te eten. Malaga is een stad aan de zee dus het is natuurlijk logisch dat je in ieder restaurant vis op de kaart zult vinden. Vooral de sardientjes, de dorades en tonijn zijn razend populair hier aan de kust. Voor vleeseters wordt het hier in Malaga inmiddels ook een echt walhalla want er komen meer en meer goede grill restaurants bij.
Maar wat als je nu vegetarisch wilt eten? Ik kan je gerust stellen. Er zijn een paar prima restaurants te vinden in het centrum van de stad en ze worden allemaal even graag bezocht. Klik hieronder maar op de link voor meer informatie.
Vegetarische restaurants in Malaga

Dat is alvast een beginnetje, nietwaar? Maar ook in de reguliere restaurants zie ik dat er steeds meer aanbod aan vegetarische en zelfs veganistische gerechten aangeboden worden en dat is handig. Vooral als je gezelschap bestaat uit zowel vegetariërs als vlees- en viseters. Meestal vind je buiten het restaurant wel ergens een menukaart zodat je je alvast een beetje kan oriënteren.

Wat heel handig kan zijn is een bezoekje brengen aan een van de vele typische tapas-restaurants of barretjes. Meestal is er een ruime selectie aan vegetarische tapas te vinden en het is nog eens heel erg gezellig eten ook.

Vegetarisch Malaga

Vegetarisch eten in Malaga – Tapas

Om je een stukje op weg te helpen, heb ik hieronder de meest bekende vegetarische tapas voor je op een rijtje gezet.

Aceitunas – olijven
Pan con aioli – brood met Spaanse knoflooksaus
Pan tomate – brood met knoflook en tomaat
Queso de cabra o oveja – Spaanse geiten- of schapenkaas
Berenjenas con miel – plakjes gefrituurde aubergine met rietsuikerstroop
Croquettas – Spaanse kroketjes met bijvoorbeeld spinazie (espinacas) of champignons (setas)
Pimientos del padron – gebakken pittige kleine pepertjes
Setas al ajillo – Gebakken paddestoelen met knoflook
Gazpacho – de bekende Spaanse koude tomatensoep
Tortilla – warme of koude aardappeltaart (met of zonder ui)
Patatas bravas – gebakken aardappeltjes met een pittig sausje

Bestel hier de reisgids voor de stad Malaga 

Mercado de la Merced. Culi markt in Malaga

Mercado de la Merced Malaga

Mercado de la Merced Malaga is een dagmarkt in de wijk Merced waar de inwoners van Malaga hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Bij de kraampjes worden voornamelijk vis, vlees, groenten en fruit verkocht.
Sinds 2015 zijn hier maar liefst 30 kraampjes bijgekomen waar leuke culinaire hapjes verkocht worden en ook kan je er terecht voor een goed glas wijn of bier.
Overal staan tafeltjes opgesteld en de bedoeling is dat je gewoon iets lekkers uitkiest bij een van de kraampjes en het vervolgens aan een tafeltje opeet.
Er is van alles te vinden. De beroemde wijntaveerne, Antigua Casa de Guardia staat er met een kraampje, er is een grote afdeling met Spaanse hammen, je kunt er belegde broodjes halen of een vlees- of vis-spiesje eten. Er zijn kraampjes waar je terecht kan voor lekkere kazen, culinaire kroketjes, entrecotes van de grill of sappige, gevulde olijven. Het zijn voornamelijk Spaanse gerechtjes die je hier vinden zult maar toch vind je er ook een sushi kraampje en er is zelfs een Nederlander aanwezig. Hij maakt poffertjes, stroopwafels en zoete nagerechten.
Heel grappig om te zien hoe juist deze kraam veel Spanjaarden trekt.

Mercado de la Merced Malaga vind je aan het einde van het bekende plein Plaza de la Merced in het centrum van de stad.

De versmarkt is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 8.00 tot 14.00 en soms tot 15.00 uur.
De culinaire kraampjes openen  hun deuren om 11.00 uur.
Sluitingstijden: zondag t/m woensdag om 00.00 uur, donderdag om 01.00 uur en vrijdag en zaterdag om 02.00 uur. Zondag tot 20.00 uur. 

De stierenarena van Malaga

De stierenarena van Malaga ligt net een stukje buiten het historisch centrum maar je loopt er in een mum van tijd naartoe. Nu ben ik geen voorstander van stierengevechten en tot mijn grote opluchting gaan er inmiddels meer en meer stemmen op om de bloederige gevechten te gaan verbieden in heel Spanje. In Catalonie, de eilanden en op diverse andere plekken is het gelukkig al zo ver.
Toch heeft een stierenarena altijd iets magisch. Je wilt er toch even kijken, toch even zien hoe dat nu allemaal in elkaar steekt.
Hoe doen ze dat? en belangrijker… waarom? Hoe is het stierenvechten ontstaan? Hoe zit dat toch met die arme paarden, de uitbundige kostuums, en dan de bezoekers van stierengevechten? Wie zijn dat?
Wat gebeurt er met de stieren na een gevecht? Gaan ze door naar de slager? En wat als een stier het overleeft?

Continue reading

Markt Atarazanas in Malaga

Markt van Malaga Atarazanas

Het is vooral mijn man Alexander die helemaal bezeten is van de markt. Eigenlijk vind ik het wel makkelijk, die grote supermarkten hier in Malaga maar daar wil hij niets van weten.
‘Je verse spullen koop je op de markt. Je haalt toch geen vis in de supermarkt als het hier bijna dagelijks vers wordt aangeleverd?’, sprak hij en natuurlijk… Hij heeft gelijk.
Malaga ligt pal aan de Middellandse Zee en van dinsdag t/m zaterdag ligt er bij de diverse handelaren een keur van verse vis voor je klaar.

De markt van Malaga Atarazanas genaamd, wordt door ons dan ook regelmatig bezocht.
We lopen naar ons favoriete visboertje en overleggen ondertussen wat we vanavond eten zullen. Garnalen ‘pil-pil’, een baars van de barbeque of nemen we een tasje van de beroemde sardientjes van Malaga mee?
Vervolgens lopen we door naar de slager die ter plekke ons gehakt draait. Ik kijk gebiologeerd naar een bak met varkensoren die hier dus blijkbaar ook verkocht worden en dan is het tijd voor de groenteboer.
De keuze is groot maar ik ben vooral geïnteresseerd in hun stapelkunst. Hoe doen ze dat toch? Prachtige stapels worden er gemaakt van de meest uitlopende groenten- en fruitsoorten en het ziet er allemaal zeer smakelijk uit. Een lust voor het oog.

Continue reading

Tapas Malaga

Favoriete tapas bars in Malaga

Het is echt een enorme klus om een keuze te maken uit alle verschillende tapas bars en restaurantjes in Malaga.
We lopen er al jaren rond en hebben zoveel uitgeprobeerd dat het bijna niet meer te onthouden is.
Malaga wordt hip maar weet toch uitstekend haar eigen karakter te behouden.
Sushi restaurants schieten opeens als paddenstoelen uit de grond en over het algemeen doen de eigenaren goede zaken maar het typisch Spaanse restaurant blijft.
Mocht je willen, dan kan je ook in Malaga luxe uit eten gaan want in alles is voorzien maar zelf zit ik het liefst in één van de vele, gezellige tapas bars die Malaga rijk is.
Je hoeft niet ver te zoeken want je vind ze werkelijk op iedere hoek van de straat.

Continue reading