Fietsen huren in Malaga

fiets-huren-malaga

‘Ha, daar ben je weer’, roept de sympathieke, Engelse Kay die een zeer bekend fietsbedrijf heeft in Malaga. En inderdaad, daar ben ik weer. Toch zeker wel eens in de maand loop ik naar haar zaakje toe om voor een paar euro een fiets te huren en gezellig over de boulevard te trappen. Hoofd in het zonnetje. Ik vind het heerlijk.
Op de brede boulevard zie ik wandelaars, joggers, mensen op een segway en het kan allemaal. De boulevard is breed genoeg.
Halverwege mijn favoriete route stap ik af, zet de fiets op slot en loop het strand op. Bij één van de vele strandtentjes bestel ik een drankje, neem een portie gegrilde sardientjes en bekijk de gezellige drukte aan de waterlijn. Voor mij is fietsen een ideale manier om Malaga te verkennen. Er komen meer en meer fietspaden bij en de stad zelf is vlak dus het is vrij eenvoudig fietsen.

Continue reading

Wandelen in Andalusie, El Caminito del Rey

De Caminito del Rey; wat mij betreft één van de mooiste wandelingen die je hier in Zuid Spanje maken kunt. Een absolute aanrader voor iedereen.
Je moet geen hoogtevrees hebben maar verder is de Caminito del Rey een ontzagwekkend mooie en bovendien veilige wandeling door de Andalusische natuur en het ligt op nog geen uur van de Zuid Spaanse stad Malaga.
Loop hem eens een keer en ik beloof je dat je het niet snel zult vergeten want eigenlijk is hier maar één woord voor; Spectaculair!
Ook op excursie naar de Caminito del Rey?
Kijk dan eens op: www.sunshinetours-andalucia.eu

Het koningspaadje

Bij het natuurpark van El Chorro met haar blauwe stuwmeren, bevindt zich de beruchte kloof van El Chorro met zijn enorme rotswanden die tot een hoogte van wel 400 meter reiken. Aan beide kanten liggen stuwmeren met waterkracht-centrales die elektriciteit opwekken en om die reden werd er in het begin van de twintigste eeuw een smal looppad gemaakt die de beide centrales met elkaar verbond. Dit pad is bekend onder de naam Camino del Rey (het Koningspad), genoemd naar Koning Alfonso XIII die de waterwerken in 1921 officieel geopend heeft maar in de volksmond heeft men het meestal over el Caminito del Rey, het koningspaadje.

Continue reading

Mercado de la Merced. Culi markt in Malaga

Mercado de la Merced Malaga

Mercado de la Merced Malaga is een dagmarkt in de wijk Merced waar de inwoners van Malaga hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Bij de kraampjes worden voornamelijk vis, vlees, groenten en fruit verkocht.
Sinds 2015 zijn hier maar liefst 30 kraampjes bijgekomen waar leuke culinaire hapjes verkocht worden en ook kan je er terecht voor een goed glas wijn of bier.
Overal staan tafeltjes opgesteld en de bedoeling is dat je gewoon iets lekkers uitkiest bij een van de kraampjes en het vervolgens aan een tafeltje opeet.
Er is van alles te vinden. De beroemde wijntaveerne, Antigua Casa de Guardia staat er met een kraampje, er is een grote afdeling met Spaanse hammen, je kunt er belegde broodjes halen of een vlees- of vis-spiesje eten. Er zijn kraampjes waar je terecht kan voor lekkere kazen, culinaire kroketjes, entrecotes van de grill of sappige, gevulde olijven. Het zijn voornamelijk Spaanse gerechtjes die je hier vinden zult maar toch vind je er ook een sushi kraampje en er is zelfs een Nederlander aanwezig. Hij maakt poffertjes, stroopwafels en zoete nagerechten.
Heel grappig om te zien hoe juist deze kraam veel Spanjaarden trekt.

Mercado de la Merced Malaga vind je aan het einde van het bekende plein Plaza de la Merced in het centrum van de stad.

De versmarkt is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 8.00 tot 14.00 en soms tot 15.00 uur.
De culinaire kraampjes openen  hun deuren om 11.00 uur.
Sluitingstijden: zondag t/m woensdag om 00.00 uur, donderdag om 01.00 uur en vrijdag en zaterdag om 02.00 uur. Zondag tot 20.00 uur. 

Markt Atarazanas in Malaga

Markt van Malaga Atarazanas

Het is vooral mijn man Alexander die helemaal bezeten is van de markt. Eigenlijk vind ik het wel makkelijk, die grote supermarkten hier in Malaga maar daar wil hij niets van weten.
‘Je verse spullen koop je op de markt. Je haalt toch geen vis in de supermarkt als het hier bijna dagelijks vers wordt aangeleverd?’, sprak hij en natuurlijk… Hij heeft gelijk.
Malaga ligt pal aan de Middellandse Zee en van dinsdag t/m zaterdag ligt er bij de diverse handelaren een keur van verse vis voor je klaar.

De markt van Malaga Atarazanas genaamd, wordt door ons dan ook regelmatig bezocht.
We lopen naar ons favoriete visboertje en overleggen ondertussen wat we vanavond eten zullen. Garnalen ‘pil-pil’, een baars van de barbeque of nemen we een tasje van de beroemde sardientjes van Malaga mee?
Vervolgens lopen we door naar de slager die ter plekke ons gehakt draait. Ik kijk gebiologeerd naar een bak met varkensoren die hier dus blijkbaar ook verkocht worden en dan is het tijd voor de groenteboer.
De keuze is groot maar ik ben vooral geïnteresseerd in hun stapelkunst. Hoe doen ze dat toch? Prachtige stapels worden er gemaakt van de meest uitlopende groenten- en fruitsoorten en het ziet er allemaal zeer smakelijk uit. Een lust voor het oog.

Continue reading

Stranden van Malaga

De stranden van Malaga

Je zal het geluk maar hebben om in Malaga te wonen. Afgezien van het feit dat de stad bruist en er heel veel te doen is, ben ik vooral erg gelukkig met de stranden van Malaga en het zijn er maar liefst vijftien.
Als je het centrum uitloopt en je slaat links af, dan kom je bij het oergezellige en luxe ogende Muelle Uno waar je fijn winkelen kan of lekker iets te drinken of te eten kan pakken bij één van de vele restaurants.Aan het einde van het havengedeelte zie je de vuurtoren en hierachter ligt het meest populaire strand van Malaga – Malagueta. Het strand is breed en schoon en overal vind je leuke strandbarretjes, de zogenaamde chiringuitos waar de beroemde sardientjes van Malaga op bamboe stokken geroosterd worden op een open vuur.

Continue reading

Stedentrip Malaga

Een stedentrip Malaga, de nieuwe topbestemming

Inmiddels kan niemand er meer omheen. Malaga is ‘hot’. Het fijne van deze stad aan de Middellandse zee is dat het nog zo lekker Spaans gebleven is. Bezoekers worden warm onthaald. Wij mogen allemaal gezellig met ze mee doen want de Malagueño is bijzonder vriendelijk. En hoewel steeds meer mensen de stad bezoeken voor een stedentrip of citytrip is geen sprake van ‘overname’ door de toerist. Heerlijk.

Malaga timmert stevig aan de weg. Niet alleen als cultuurstad maar er is ook hard gewerkt aan de historische binnenstad. Een stedentrip naar Malaga is beslist een aanrader want wat heeft de stad eigenlijk niet?

Continue reading

Malaga stadswandeling

Stadswandeling Malaga

Toen wij nog in Nederland woonden, zijn we drie keer terug gevlogen naar Malaga om de stadswandeling voor de reisgids Malaga in kaart te brengen.

Helemaal geen straf natuurlijk want voor ons is er bijna niets fijners denkbaar dan op je gemak rondlopen in onze favoriete stad.
Gewapend met fototoestel, pen en papier liepen we de verschillende routes keer op keer en als het aan ons had gelegen dan was het een wandeling van acht uur geworden maar dat is natuurlijk niet de bedoeling dus moest er gekozen worden. Wikken en wegen. Doen of niet doen?
Pas tijdens ons derde bezoek aan Malaga werd ons duidelijk hoe we de bezoeker een optimale stadswandeling konden bieden en we zijn trots op het resultaat.

Continue reading

Dak kathedraal Malaga

Excursie dak van de kathedraal in Malaga

Sinds mei 2015 mag je de trappen van de Kathedraal van Malaga beklimmen om zo uiteindelijk op het dak terecht te komen.
Men vraagt 6 euro entree en de gids spreekt uitsluitend Spaans.
Het is best even een klimmetje want er zijn 200 treden te nemen en van tijd tot tijd moet je even een beetje bukken om door enkele lage deurtjes heen te kunnen.
Het is een smalle, kronkelende trap in de vorm van een slakkenhuis en halverwege wordt er even pauze gehouden.

Continue reading

De 5 routes van de Axarquia

Informatie Axarquia routes

De 5 routes van de Axarquia

Ten oosten van de stad Malaga ligt de heuvelachtige streek Axarquia. De steek rijkt 35 kilometer landinwaarts en heeft een kustlengte van 50 kilometer. De belangrijkste kustplaatsen zijn Torre del Mar, Torrox en Nerja.

De Axarquia heeft het mildste klimaat van heel Europa dus ook in de winter is het er vaak zeer aangenaam.
Zeven eeuwen lang hebben de Moren dit deel van Andalusie geregeerd en hier zijn veel overblijfselen van terug te vinden. Gelukkig maar.
Er zijn nog veel bouwwerken in de z.g.n. Mudejar bouwstijl te bewonderen en her en der duikt er onverwacht opeens een minaret op. Je vind er tevens Moorse waterputten, oude bronnen en zelfs Arabische thermaalbaden.
De streek Axarquia telt 31 gemeenten en is een fascinerend stukje Andalusie.

Continue reading