Eten en drinken in Malaga restaurants

Eten en drinken in Malaga restaurants

Eten en drinken. Malaga restaurants

Malaga heeft eindeloos veel restaurants dus je kan er je hart ophalen.
Alleen al in het historisch centrum van de stad heb je een enorme keuze.
Veruit de meeste restaurants zijn typisch Spaans maar vanzelfsprekend is er ook een grote keuze uit Italiaanse, Chinese, Japanse en andere internationale keukens dus er is echt voor iedereen wat wils.

Vanzelfsprekend zal je in Malaga een grote hoeveelheid aan typisch Spaanse tapas-bars kunnen vinden en dat vinden wij persoonlijk misschien nog wel het allerleukst.
De Spanjaarden eten laat maar in een stad als Malaga kan je vanzelfsprekend op bijna ieder uur van de dag aanschuiven om iets te eten of te drinken.
Omdat de temperaturen bijna het gehele jaar door zeer aangenaam zijn, speelt het leven zich voornamelijk buiten af  en de meeste restaurants hebben daarom dan ook wel een fijn terras.
Doe gezellig mee met de Spanjaarden en struin van het ene naar het andere tapas barretje. Overal neem je één of twee tapas, je bestelt er een lekker glaasje bij en vervolgens ga je door naar de volgende tapas bar.
Een hele leuke manier om de stad Malaga en haar inwoners een beetje te leren kennen.

Hieronder vermelden we onze persoonlijke favorieten.
Ze staan tevens vermeld in het gratis eBook ‘15 Favoriete Restaurants in Málaga‘.

 

 

eten en drinken in malaga

Restaurant Taberna La Bahia 

Adres: Calle Marin García 6 Malaga
Dinsdag t/m zaterdag: 13.30 tot 16.30 uur en 21.00 tot 0.00 uur.

Over dit piepkleine en klassieke restaurant in het centrum van Malaga is bijna geen informatie te vinden. Toch zijn de mensen die hier geweest zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast over dit oer-Spaanse etablissement waar een uitstekend stuk vlees bereiden tot de specialiteit behoort. Ook wordt er hier éen van de beste gin tonics van de stad geschonken. Het personeel is uiterst vriendelijk en zeer professioneel. Je betaalt er misschien een paar euro meer dan in andere gelegenheden maar je zult er geen spijt van krijgen.
Grote aanrader.

———-

 

Eten en drinken. Restaurants Malaga in deze reisgids.

Restaurant Bodega el Patio

Adres: Calle Granada 39 Malaga
Iedere dag geopend van 12.30 tot middernacht

Iedere dag geopend vanaf 12.00 uur tot 0.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur.
Heerlijk en gezellig restaurant in het hart van het historisch centrum. Het restaurant heeft  een terras aan de voorkant. Het interieur is licht en lekker Spaans. De, met Malagawijnen gevulde fusten, staan opgesteld achter de bar. Je kan er terecht voor typisch Spaanse rijstgerechten, een grote keuze aan tapas, salades, vlees en vis.

———-

Restaurants in Malaga

Restaurant Cerveceria Los Gatos

Adres: Plaza Uncibay 9 Malaga
Ma t/m zo van 11.00 tot 01.00 uur.

Sfeervolle tapas/ bierbar in het hart van de stad. Je kunt er zowel binnen als buiten eten, het is er meestal behoorlijk druk en er wordt ruim geschonken.
Een gezellige Spaanse uitstraling, gecombineerd met een uitstekende sfeer maken dat ’Los Gatos’ een geliefd plekje is waar je zowel voor alleen een drankje als voor een volledige maaltijd terecht kan. Ook zeer in trek bij de locals.

———-

Eten drinken restaurants Malaga

El Pimpi

Calle Granada 62 Malaga
Openingstijden: dagelijks van 11.00-02.00 uur.

Toeristisch en druk? Nou en of, maar je kunt het eigenlijk toch niet overslaan. Je komt ogen tekort. Deze oergezellige bar in het centrum van Málaga hangt vol met foto’s van voornamelijk Spaanse beroemdheden die ‘El Pimpi’ ooit bezocht hebben. Blauwe bloempotten aan de wanden en vele planten geven je het gevoel dat je in een Andalusische binnentuin bent aanbeland.
In het restaurantgedeelte staan houten wijnvaten tussen de tafeltjes opgestapeld en ook aan de bar kan je een tapa eten. Er is tevens een terras aanwezig.
El Pimpi heeft inmiddels een tweede vestiging geopend. ‘El Pimpi Marinero’ vind je aan de terraskant van het oorspronkelijke El Pimpi. Dit restaurant is gespecialiseerd in visgerechten en bovendien schenken ze er uitstekende cocktails.

———-

Eten en drinken in Malaga. De restaurants

Antigua Casa de Guardia

Alameda Principal 18 Malaga
Openingstijden: 9.00- 22.00 uur. Zondag gesloten.

Dit beroemde wijnlokaal is de oudste taveerne van Málaga en bij uitstek de plek om de beroemde Málaga wijnen eens uit te proberen. De zaak bestaat eigenlijk uit niet veel meer dan een lange bar met daarachter de houten wijnvaten en het personeel. Voor een klein hapje kan gezorgd worden, maar hier kom je eigenlijk voor de wijn en voor een gezellig praatje.
De Málagawijnen die je er proberen kan, komen van de gelijknamige Bodega Antigua de Guardia, gelegen in de Montes de Málaga, een natuurpark ten noorden van de stad. De naam van de wijn staat op het vat vermeld. De barman schrijft met krijt op de bar wat je gedronken hebt.

———-

Eten en drinken in Malaga. De restaurants

Restaurant Vino Mio

Plaza Jeronimo Cuervo 2 Malaga
Openingstijden: Dagelijks vanaf 13.30 uur.

Naast het stedelijk theater ‘Cervantes’, in het historisch centrum, ligt het moderne restaurant van Hélène, een Nederlandse onderneemster die zo’n tien jaar geleden in Málaga haar droomrestaurant opende. Op het grote terras proef je de gezellige sfeer van het typisch Spaanse pleintje.
De kaart bestaat uit pasta’s, salades, tapas en verschillende exotische en vegetarische gerechten.
Afgezien van de creatieve keuken is Vino Mio ook bekend om zijn flamenco shows. De artiesten treden hier iedere avond op van 20.00 uur tot 21:30 uur.’ Eten en drinken in Malaga in Spaanse sferen.

———-

eten en drinken in Malaga

Restaurant El Tapeo de Cervantes

Calle Carcer 8 Malaga
Openingstijden: 13.00-16.30 uur en 19.30-0.30 uur. Maandag gesloten.

Klein, gemoedelijk, druk en midden in het centrum gelegen. Binnen hangen vele krijtborden, volgekalkt met de meest uiteenlopende gerechten, menu’s en smakelijke tapas. Fijne sfeer, leuke bediening en de kwaliteit is uitstekend. Het restaurantje is enorm geliefd bij de toerist, maar ook bij de Malagueños zelf en het is er eigenlijk altijd druk. Op het ‘terras’ dat pal aan de straat ligt is ruimte voor twee tafeltjes!

Er is tevens een zusterrestaurant geopend om de hoek waar je iets ruimer zit: El Meson de Cervantes. (Calle Alamos 11). Beide restaurants hebben dezelfde gerechten op de menukaart.

———-

Malaga restaurants

Restaurant El Tintero
Playa del Dedo, Allende 99 (El Palo) Malaga
Openingstijden: 12.00-16.30 uur en 20.00-00.00 uur.

‘Dit lawaaierige en eenvoudige openluchtrestaurant is een verhaal apart. De stadsbus brengt je binnen een kwartier naar de oude visserswijk El Palo. ‘El Tintero’ is een visrestaurant aan het strand waar de bediening rondloopt met goed gevulde borden. Lopend langs de tafels roepen ze je toe wat er op deze borden ligt. Bevalt het je, dan steek je je vinger op en het bord is voor jou. Paella’s, vlees- en kipgerechten worden er overigens ook geserveerd.
Het is vooral erg leuk om hier met meerderen te gaan eten. Je deelt eenvoudig wat er voor je neus komt te staan. De borden blijven op tafel staan en aan het einde van de rit wordt dit bij elkaar opgeteld. Prijzen variëren van € 7,50 tot € 10,- per bord. Eten en drinken in Malaga op z’n leukst.

———-

eten en drinken in malaga

Restaurant Cortijo de Pepe

Plaza de la Merced 2 Malaga
Openingstijden: dagelijks vanaf 16.00 uur. Gesloten op dinsdag.

Dit zeer Spaanse, eenvoudige en kleine tapasrestaurant serveert behalve tapas ook diverse kleine broodjes, vis- en vleesgerechten. Gebruikte servetjes liggen volgens goed Spaans gebruik her en der op de grond verspreid. Een teken dat het eten hier goed moet zijn. Aan de bar is er maar weinig plaats maar dat maakt het nu juist zo onweerstaanbaar. Op de eerste verdieping en buiten op het terrasje kun je tafeltjes vinden.

 ———-

eten en drinken in malaga

 Restaurant Alumbre

Calle Strachan 11 Malaga
Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 00.00 uur. Zondag tot 17.00 uur.

Dit hippe, moderne restaurant met cocktailbar voert een Andalusische kaart en vanaf je tafeltje kun je zien hoe de gerechten in de open keuken worden bereid. Het is weliswaar een tikje duurder dan bij de meeste andere restaurants maar je krijgt waar voor je geld. Het hele plaatje klopt. De uitstraling is fenomenaal, de bediening vriendelijk en correct en de tapas- en visgerechten zijn hemels.

———-

 

Restaurants in Malaga

 Restaurant Il Laboratorio (Italiaans)

Calle Carreteria 92 Malaga
Openingstijden: ma t/m zo 12.00-00.00 uur

‘In dit hippe Italiaanse restaurant kun je zowel binnen als buiten op het ruime terras genieten van hun uitgebreide kaart. Pizza’s, pasta’s, salades en Italiaans getinte tapas… Je vindt het er allemaal. Het restaurant heeft tevens een grote keuze aan bieren. Redelijk geprijsd.

———-

Restaurants in Malaga

Restaurant La Cosmopolita

Calle Jose Denis Belgrano 3 Malaga
Openingstijden: ma t/m vr 8.30-0.00 uur. Za en zo 12.00-0.30 uur.

Dichtbij de kathedraal ligt dit fris ogende restaurantje met grote bar en terras. De kaart is eigentijds maar toch traditioneel. De tapas worden vaak op een originele manier gepresenteerd. Een echte aanrader. Prijzen zijn redelijk.’