reisgids-malaga-openingstijden-restaurants-kerken-musea.jpg

Málaga. Openingstijden musea, kerken en restaurants

Op het moment ben ik druk met het controleren van alle openingstijden van restaurants, kerken, musea en andere bezienswaardigheden voor de reisgids Málaga.
De volgende Nederlandse druk zit eraan te komen, de Duitse versie gaat naar de pers en er wordt op dit moment driftig vertaald voor de Franse versie dus er zit best wel wat druk achter.
Málaga is razend populair aan het worden maar dit is nog niet zo lang aan de orde. Grofweg tien jaar geleden, toen ik hier voor het eerst kwam, leek Málaga mij een stad waar je eigenlijk helemaal niet zo nodig naartoe zou hoeven gaan.
Wie er nu verantwoordelijk voor is, is me nog steeds niet helemaal duidelijk maar het stadsbestuur besloot op een goede dag, de stad Málaga klaar te stomen voor het toerisme. En met groot succes.

 

Málaga. Openingstijden musea, kerken en restaurants

Een deel van de haven (Muelle Uno) werd omgetoverd tot een indrukwekkend wandel- winkel- en restaurant-paradijs, het historisch centrum werd voor een deel autovrij gemaakt, panden werden (en worden) grondig onder handen genomen, nieuwe musea (en niet de minsten) werden in vlot tempo geopend en het is onvoorstelbaar te zien hoeveel nieuwe restaurants en hotels er inmiddels hun deuren geopend hebben.

Het is zó snel gebeurd dat men het in Málaga zelf nauwelijks bij kon houden. Tot voor kort rommelde men met de openingstijden maar een beetje aan om het maar eens oneerbiedig te zeggen.
Op de deuren van de diverse attracties en restaurants vond je vaak een vodje papier met hierop vermeld: de openingstijden. Leek het de eigenaars of uitbaters een week later beter om hier iets aan te veranderen, dan plakte men eenvoudig een nieuw papiertje op de deur.Voor het eerst in vier jaar Reisgids Malaga zie ik hier nu verandering in komen. De papiertjes en krijtborden worden meer en meer vervangen door keurige plexiglas- of houten bordjes en dat geeft vertrouwen. Er komt orde in en dat is ook voor mij heel erg prettig.

Het is en blijft echter een kwestie van pappen en erbij blijven want er zijn nog voldoende krijtborden en papiertjes te vinden in de stad maar ach… Als ik het vervolgens ook op de betreffende websites niet vinden kan, of ik vertrouw het niet helemaal, dan loop ik gewoon even naar binnen om navraag te doen en zo leer je beetje bij beetje de stad en de mensen beter kennen. Niets heerlijker dan rondstruinen in je favoriete stad, her en der een praatje maken of een stukje wandelen aan de boulevard. Van mij mag het eeuwig blijven duren.

Fietsen huren in Malaga

fiets-huren-malaga

‘Ha, daar ben je weer’, roept de sympathieke, Engelse Kay die een zeer bekend fietsbedrijf heeft in Malaga. En inderdaad, daar ben ik weer. Toch zeker wel eens in de maand loop ik naar haar zaakje toe om voor een paar euro een fiets te huren en gezellig over de boulevard te trappen. Hoofd in het zonnetje. Ik vind het heerlijk.
Op de brede boulevard zie ik wandelaars, joggers, mensen op een segway en het kan allemaal. De boulevard is breed genoeg.
Halverwege mijn favoriete route stap ik af, zet de fiets op slot en loop het strand op. Bij één van de vele strandtentjes bestel ik een drankje, neem een portie gegrilde sardientjes en bekijk de gezellige drukte aan de waterlijn. Voor mij is fietsen een ideale manier om Malaga te verkennen. Er komen meer en meer fietspaden bij en de stad zelf is vlak dus het is vrij eenvoudig fietsen.

Continue reading

Wandelen in Andalusie, El Caminito del Rey

De Caminito del Rey; wat mij betreft één van de mooiste wandelingen die je hier in Zuid Spanje maken kunt. Een absolute aanrader voor iedereen.
Je moet geen hoogtevrees hebben maar verder is de Caminito del Rey een ontzagwekkend mooie en bovendien veilige wandeling door de Andalusische natuur en het ligt op nog geen uur van de Zuid Spaanse stad Malaga.
Loop hem eens een keer en ik beloof je dat je het niet snel zult vergeten want eigenlijk is hier maar één woord voor; Spectaculair!
Ook op excursie naar de Caminito del Rey?
Kijk dan eens op: www.sunshinetours-andalucia.eu

Het koningspaadje

Bij het natuurpark van El Chorro met haar blauwe stuwmeren, bevindt zich de beruchte kloof van El Chorro met zijn enorme rotswanden die tot een hoogte van wel 400 meter reiken. Aan beide kanten liggen stuwmeren met waterkracht-centrales die elektriciteit opwekken en om die reden werd er in het begin van de twintigste eeuw een smal looppad gemaakt die de beide centrales met elkaar verbond. Dit pad is bekend onder de naam Camino del Rey (het Koningspad), genoemd naar Koning Alfonso XIII die de waterwerken in 1921 officieel geopend heeft maar in de volksmond heeft men het meestal over el Caminito del Rey, het koningspaadje.

Continue reading